Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΥΓΙΕΙΝΗ ΒΡΕΦΟΥΣ
















                       Η καθαριότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές ανάγκες ενός βρέφους, καθώς το βοηθάει όχι μόνο στην υγεία του, στην αποφυγή μικροβίων, αλλά και σε ολόκληρη την ανάπτυξη του. Ακόμα η στιγμή αυτή είναι πολύ σημαντική διότι έρχεστε πιο κοντά στο μωρό σας. Αποκτώντας έτσι στιγμές γαλήνης και ευτυχίας.

Κανόνες για την αποφυγή μολύνσεων :

1.     Φροντίζουμε καθημερινά το μωρό μας.
2.     Πριν πιάσουμε το μωρό μας πλένουμε τα χέρια μας.
3.     Ο χώρος  που βρίσκεται τα βρέφος καθαρίζεται και αερίζεται καθημερινά.  
·        το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε μέρα ακόμα και τις πιο κρύες μέρες ρου χειμώνα, μεταφέροντας το μωρό σας σ’έναν πιο ζεστό χώρο.
·        Ακόμα θα πρέπει να αποφεύγονται οι έντονες μυρωδιές των απορρυπαντικών.
·        Απαγορεύεται αυστηρά να καπνίζετε στους χώρους  όπου υπάρχουνε μωρά, διότι μπορεί να καταντήσουν παθητικοί καπνιστές.
4.     τα ρούχα και οι πάνες πλένονται καθημερινά.
5.     Αλλάζουμε την πάνα του μωρού όσο γίνεται πιο σύντομα από την στιγμή που θα λερωθεί.
6.     Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα σκεύη Παρασκευή γάλακτος μετά από κάθε χρήση.
·        Αποστείρωση με βράσιμο
Το βράσιμο είναι ο παλαιότερος τρόπος αποστείρωσης. Για τη μέθοδο αυτή χρειάζεται ειδικός βραστήρας με υποδοχές ή απλά ένα μεγάλο σκεύος γεμάτο νερό, ώστε να καλύπτει όλα τα αντικείμενα που βράζονται σκεπασμένα για 25 λεπτά περίπου.
·        Αποστείρωση με ατμό
Με τη συσκευή του ηλεκτρικού αποστειρωτή ατμού, μπιμπερό και πιπίλες, τοποθετημένα στις ειδικές υποδοχές του, αποστειρώνονται γρήγορα και εύκολα. Πριν από κάθε αποστείρωση πλένουμε τα σκεύη (μπιμπερό, πιπίλες κ.λπ.) προσεκτικά σε ζεστή σαπουνάδα. Έπειτα προσθέτουμε την αναγραφόμενη ποσότητα νερού που με το βράσιμο γίνεται ατμός και αποστειρώνει. 
·        Χημική αποστείρωση 
Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούνται αποστειρωτικές ταμπλέτες ή υγρό. Το αποστειρωτικό διάλυμα ετοιμάζεται στο ειδικό δοχείο όπου διαλύονται η ταμπλέτα ή το υγρό στην αναλογία που ορίζει ο κατασκευαστής.
·        Προσοχή στις πιπίλες! 
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στις πιπίλες, ώστε να μη μείνουν υπολείμματα γάλακτος, καθώς και στο εσωτερικό των μπουκαλιών, όπου χρησιμοποιείται η ειδική βούρτσα καθαρισμού. Αφού ξεπλυθούν όλα τα σκεύη σε τρεχούμενο νερό, είναι έτοιμα προς αποστείρωση. 
·        Πώς διατηρώ τα σκεύη αποστειρωμένα; 
Για να διατηρηθούν τα μπιμπερό αποστειρωμένα ώσπου να τα χρησιμοποιήσουμε, τα φυλάμε στη συσκευή αποστείρωσης ή στο ψυγείο, αφού και πάλι τα έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά (η χημική αποστείρωση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αποστείρωσης). 

7.     Καθαρίζουμε το κρεβάτι του μωρού και αλλάζουμε συχνά σεντόνια και κουβέρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου